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ANSWERS TO QUESTIONS RECEIVED THROUGH 10:00 A.M. ON JULY 16, 2021: 

 
Q#1 Does a consultant acting as sub-consultant have to be prequalified with the Ohio Turnpike and 
 Infrastructure Commission?  In this case, we are looking at assigning CPM Scheduling Review 
 and Analysis to a consultant firm that has not been prequalified and who is not currently working 
 in Ohio. 
 
A#1 The Commission does not prequalify consultants but requires a Statement of Qualifications to be 

on file for those who perform work for the Commission.  A Statement of Qualifications may be 
submitted concurrently with the LOI.  Please see Section 4.2 of the form Contract for Professional 
Services for a Construction Project (Appendix B to the LOI) for additional requirements regarding 
subconsultants, including that the Commission must approve subconsultants prior to a 
subconsultant performing any work. 

 
 
Q#2 We would like access to all project plans/drawings available? 
 
A#2 Yes, Project 58-21-02 Construction Plans and Specifications are available upon request. Due to 

their size, the plans and specifications must be sent through a file transfer portal (FTP).  Any 
firms interested in receiving a copy should make a request to purchasing@ohioturnpike.org and 
the Commission will send the documents to that firm by FTP. 

 
 
Q#3 Is the consultant responsible for testing during the project? 
 
A#3 No, the Commission has a 3rd party Material and Testing Firm under contract for this Project. 
 
 
Q#4 To clarify, under section 8 of ‘PART III, LOI REQUIREMENTS’, is it correct that only 

organizational references with contact information need listed and not corresponding 
project details? 

 
A#4  Correct, only organizational references with contact information need listed. 
 
 
Q#5 Under ‘PART VIII, EVALUATION OF LOI’s’ professional design services are referenced, 

especially in notes A and B. In ‘Appendix A Scope of Services’ there is also mention of shop 
drawing approval. Is the consultant responsible for hiring a design firm to perform these 
tasks or will this be the responsibility of the project’s ‘Engineering Design Consultant’?    

 
A#5 No, the Commission will have an Architectural / Engineering Firm under Contract to review 

Shop Drawings and answer all requests for Information. However, the Selected Firm will be 
responsible for workflow of all documents.  
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